matbloggen, del I: toast


toast

toasti

why does anyone ever make love?


jeg er nesten ferdig med å lese extremely loud & incredibly close nå. den av jonathan safran foer. jeg leser i den på bøttekottet på jobb og jeg leser i den på bussen, av og til mens ei jente med ikeapose sitter på motsatt side og ser på at jeg blir trist i øynene mens jeg blar fort forbi de tomme sidene i boka.

det er ikke bare tomme sider. det er også historier om gamle mennesker som har vært unge, som har steder i huset der de finnes, steder i huset der de ikke finnes. gamle mennesker som har mistet stemmen, synet, hørselen. men aller mest handler boka om oskar. han er ni år og har mista pappaen sin.

loud

loud4

loud7

loud3

loud10

loud2


hjemme hos, del III


seng

her spiser jeg, sover jeg, leser jeg, hører jeg på musikk, hører jeg på mennesker som
tisser, mennesker som synger karaoke, mennesker som spyr, gutter som slåss, eg skal
faenmeg kutte strupen av deg, jenter som griner, så mye at de ikke helt klarer å puste.

hyll
tenk at mannen med paraply i den ene hånda, kniv i den andre, aldri får se bildet av seg selv.


linerom2

du ser planten til høyre? den har levd i over fem uker. æ e no bra stolt da.


nilfisk


vin

det er under fire timer til jeg skal stå opp, men det er så deilig å dra på jobb og ha tåke i hodet. da tenker jeg shit det her har du godt av line og så godter jeg meg over min egen elendighet. hva jeg jobber som? vaskedame. jeg møter opp på kca halv sju, drikker kaffi og leser bok (mer om den i morra!), rusler rundt med mopp og nilfisk, leser/sover på bøttekottet, rusler rundt med mopp, leser bt, spiser mat, rusler rundt med mopp på taxisentralen, drikker kakao, leser ba, drar hjem ett. det er ikke så verst. de på kca er så fine! alle sier heihei morn når jeg bråker inne på kontoret deres med nilfisken og de småprater mens jeg vasker trappa og de sier jævlig bra og smiler.


niende


kyp
 
i niende så jeg akkurat ut som hu i midten, med rødt svettebånd rundt håndleddet og leggiser utapå skateskoa, eller hei det er jo meg.
sju av oss i klassen hadde besøk av kypriotere, og sommeren etter besøkte vi dem i kypros. hu jeg bodde hos hadde navnedag og fikk så himla mange gaver.