tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag


bryggo2

herremiho


fire til elleve. jeg har ikke fått meg jobb, bare vært på brygga sammen med pledd, ølbokser, ciderbokser, whiskeyflasker, spritflasker, mennesker og et par ødelagte solbriller jeg redesigna. jeg sjangla ikke så mye at jeg ramla i vannet, ble bare altfor snurrete i hodet av sterk snus. jeg tåler ikke snus.

 

veten6b


vi har ikke bare vært på brygga. på torsdag møtte jeg fineste eira på en søt kafé inni bryggen, vips, jeg ble litt paff. vi spiste rømmekake og bestemte musikken sjøl og satt ved siden av ei gammal dame som prata til mobilen sin og jeg var misunnelig for at eira dro på mariellbursdag. på lørdag var det vetentur, 487 m.o.h., og etter det (og bryggevors) dro vi til vårt kommende kollektiv som var glad i å spille trance og kristian valen. allikevel ble vi der til to, litt etter jeg hadde blitt sølt vin på av johannes og de hadde ikke salt der. det skal vi ha. og projektor. husmor skal vaske skjørtet. er det sånn at man kan kjøpe seg en egen husmor?

 

 

 


moteblogg


sjoline2
motebloggsolbriller
ebaydongerijakke
sri lankaskjorte til 30 nkr
elefantveske til litt mer nkr
sju år gamle swingsko


hvis det går an å ha det for fint er det vel akkurat det jeg har, da. hylkje inneholder mer drama enn før og da eli og jeg kom hit altfor tidlig på mandag ble vi del av forsinka påskekrim. en skitten håndduk i vasken, ei rennende kran og to centimeter vann på badegulvet mitt og omegn. hvem det var? æ ane itj. vi er ikke så flinke detektiver. vi er derimot flinke piknikere! tressis og ost og kjeks og vin og fem søte små ble plutselig til femten på hylkjebrygga. en mobil ringte og det var min og det var birgitte! jeg hadde nesten glemt at jeg savna både hu og lars mu helt til jeg hørte stemmene deres og var på nippet (hihi) til å gråte. men jeg har altså savna dem. så mye at samtalen varte i 42 minutter.

brygga inneholdt etterhvert gutter som var... stupfulle. de ramla ikke utti. de rota seg derimot bort etter vi hadde dratt. daniel skulle passe på tom aka tom e gla i deko, men daniel forsvant og da daniel forsvant tilbake igjen var tom borte. avdeling firkløver tok med seg lommelykter (i mitt tilfelle: HODElykt, korr kult e itj d) og rusla ned den himla lange stien som var, vel, lang og mørk. hodet mitt snurra på den måten som ikke er fin da lykta til bjarte fant en så å si livløs tom. midt i stien, halvveis oppned, oppi en pytt med søle. flaks at han lagde den rareste lyden i hele mitt liv og ikke var død. brb stikker ned til brygga igjen for å drikke granateplecider og spise potetgull med tidenes fineste mennesker.

 

eli

 


snart hylkje, snart helg!


kandy02

når man hører hjaa hjaa-lyder om natta er det ikke nødvendigvis noen som har sex. mest sannsynlig er det bare påfugler. vakre fugler med stemmer verdig en pornofilm. hører man derimot brekningslyder er det ikke nødvendigvis naboen som spyr etter en fuktig kveld. mest sannsynlig er det bare geiter. geiter som har sex. eller ingunn. kan være ingunn, også. enkelte har lært at det ikke bestandig er så lurt å helle den vesle "krydderposen" oppi potetgullet sitt, selv om potetgullet skulle ha en sterk kryddersmak, som manglet. uheldigvis var ikke krydderposen en krydderpose, men en do not eat -pose. heldigvis var pappaen i familien lege og viste ingunn hvordan hu skulle spy. så satt de der og spydde da, ute på gårdsplassen. og du? si fra hvis du har vært borti lignende. jeg har en teori om at ingunn er den eneste.
 
 
myspace image at Gickr

vørre te sværje da. råning. itj nå my anna


syskjin02b
bror og søster.


jeg dusjer og pilker vekk flass fra magen min og tenker på sri lanka. jeg tenker på de to dagene jeg var så solbrent at jeg ble kvalm bare av å sitte, iallfall av å sitte bakerst i bussen sammen med bjarte. ikke fordi bjarte er teit, men fordi veien er vel humpete, da. og sikkerhetsbelte? fins itj.
 

elephant02

linab

 

 


og i dag: bowling med min mor og bror og ei venninne av mamma og dattera hennes og venninna hennes. om jeg vant? sannelig! 84 poeng, og andreplass hadde 68. lett. kanskje vant jeg på grunn av bowlingskoa mine. størrelse 35 og de var nesten for store? veldig stilig med borrelås. min bror brukte 45.

 

sko

 

 


wash together wash together


all in the evening.

 

pa


rose kunne ikke bare ei setning på engelsk, allikevel. hu kunne atpåtil en hel sang! eat together eat together all in the evening wash together wash together, osv. det var akkurat det de gjorde. før klokka halv fem - etter halv fem begynte det å tordne, hver dag - måtte man dusje oppe i pytten. den var felles for hele bygda, til og med for tamilene. vi venta i en time på å få pytten for oss selv, for, som vi sa til dem, norwegian way. de lo, sa sri lankan way, og pekte på de felles dusjende med badestykker på seg. ikke engang når man dusjer skal knærne vises. fremdeles er det sånn at kvinner må dekke seg til, kvinner tvangsgiftes, kvinner lager mat, koster, enker blir voldtatt, utstøtt. faen mæ itj rett på en flekk.

det er ikke bare singalesiske kvinner som ikke har det så greit. hele den indisktamilske delen sliter. nei, undervurdering. de har det helt jævlig. tamillandsbyen hundre meter unna så ut som den verste slummen, og en familie på ti bodde i et hus like stort som soverommet ditt. mammaen jobba på teplantasjen hele dagen, kun avbrutt av den timen hu fikk dra hjem for å lage middag. kanskje sparer hu penger så de kan bygge hus, et hus der det finnes en lysbryter og et do, enten inne eller ute, for do hadde de ikke i bygda, ikke et eneste. de kommer aldri til å bygge det huset. har de oppsparte penger pilker myndighetene pekefingern borti dem og sier fy og så mister de pengene. akkurat da var det vanskelig å smile i sri lanka. dagen etter ga vi dem sitronkjekspakker, i god og kvalm bistandsånd. de kunne ikke engelsk, men de smilte. det var nok.

 

ph

 

 

 


a pi po ddi mi ni s su ne


01
trykk, og lineauroraflickr dukker opp. der er det mange bilder, gitt.
legger ut nye hver dag, så det er dumt av deg å se bare én gang.


96 arter, russell's viper, cobra, 40 000 bitt hvert år, og jeg så ikke en eneste slange. kanskje fordi sri lanka mente jeg hadde fått nok etter møtet med en tarantell. en kjempegiftig en. større enn håndflata mi og den kom kravlende på veggen bak hodet mitt, en halv meter unna. takk til mamma for at jeg har arva hennes kjærleik for edderkopper. i flere timer etterpå var jeg kvalm og hele det vesle huset i jungelen snurra. snurra på en helt annen måte enn den glade snurringa jeg fikk i kroppen min av alle de smilende sri lankeserne. det ble på en måte en avhengighet, det der, å smile svakt til alle jeg så, slik at de kunne smile bredt tilbake. og de gjorde det. for de har det ikke så ille, skjønner du. selv om de har vannmangel fosser vannet konstant ut fra et rør under palmer med kokosnøtter vi må passe oss for, og jeg hadde så lyst til å stenge krana før jeg gikk, ville jo ikke bruke for mye vann. selv om de er fattige spiser de en porsjon ris m/ tilbehør som er dobbelt så stor som min og forsyner seg to ganger etterpå med like store porsjoner, til og med rose (seoandi) på åtte som var flinkas til å si i'm going to school.

 

222

f

 

 

1. vi: any monkeys in sri lanka? "tolken" vår: ha ha no no.
så mange aper, vi.
2. privattuk-tuk!