0301 - 0402


lineaugusta.no


juni 09 - september 09lars mu spilte woyzeck. i woyzeck. han var jævlig flink.


 

ved gaulfossen hadde brua kollapsa av et steinras, så helly hansen og jeg balanserte over.


 

eli, gjertrud og jeg drakk vin på marinen. der traff vi ei lita løvejente. hu var gæern.


 

avskjedsfest for birgitte som dro over havet. rett etterpå bada lars og lars i nidelva. 

random konsert på hove der tretti gutter plutselig begynte å løpe rundt meg.


 

møtte de kuleste bloggerne i mitt liv, seff! henkelenke, olewombat, kewlejewlie, monicabeach.


 

etter hove dro jeg rett til roskilde og hang mest med folkehøyskolefolk. og kamilla og caroline!


 

lina ble tissa (ølla) i munnen av fredrik. legg merke til at alle er skeptiske heha.


 

jeg flytta til bergen. en av de første dagene hadde jeg glemt å låse døra og våkna til et helt hus FULLT av brannslukningsapparatpulver. vaska i tre dager etterpå. 

øh lystig lag? i tissesmauet vårt.


 

månedens kjøp: dosete fra ikea. 

reiste hjem til trøndelag og rakk å møte lars før asiaturen hans.


 

var på mormors med lars mu og johne.


gjertrud og jeg klatra opp fløyen.

 

 


januar 09 - mai 09emilie<3

u-landslinja mi på fhs hadde elevkveld. selvfølgelig asiatiskinspirert. og vi dansa til sudu asu. 

vi hadde fellesprosjekt. far din (et forslag jeg kom med haha). kristin, jeg og elena var bl.a. nerder. 


 

tom var mørkhuda. 

vi dro en måneds tur til sri lanka. der fant jeg en mann med en himla svær kniv. og paraply.


 

og vi fant aper. selv om nabojenta lo og fortalte ingvild og meg at det ikke fantes aper der.


 

mens resten av klassen solte seg hele dagen hoppa bjarte, eli og jeg rundt i høye bølger.


 

familien til ingvild og meg. bare pappaen snakka litt engelsk og jeg ble nesten spist av en tarantell. 

vi var med atle på samsetak. 

ragnhild og bjarte var en brelettreklame foran det turkiseste vannet jeg har sett.


 

jeg laga sløyfe av håret mitt og trodde jeg var fin ellernoe.

 


åja, god jul 

i dag har lillebroren min kjørt meg til statoil for å kjøpe et lokk.

pappa har ledd høyt over hvor fint jeg har pakka inn gaven hans.


here it never snowed afterwards it did

det fine ved å bo midt i bergen er at barn som venter på bussen lager snømenn rett utafor huset. det kjipe ved å bo midt i bergen er at mannfolk som venter på bussen tisser rett utafor huset (hvorav navnet tissesmauet). det fine igjen er at de som tisser kan finne på å smugdrikke øl som gjemmes bak søppelbøtta vår så vi tenker hm skal vi ta flaskene nei det kan vi ikke. men når de tisser på søppelbøtta vår løper vi ut for å finne tre øl som blir til to når de er på vei inn i kjøleskapet. vi ble ikke så veldig fulle. men det snør! i bergen!midnight the stars and


en

 

alle mener visst det er så innmari jul akkurat i kveld. hulebord og julebord og "juleopplegg". så da får jeg heller mene jeg er så innmari tolv år og bare sitte hjemme alene (stas!) med rottene, da. eller løpe hjemme alene med rottene. han ene knabba en sjokolade fra bordet nå nettopp, vettu. de tåler ikke sånt. så jeg sa høyt ka e det du gjør! til ham og så skveik han bare og løp fra sofa til sofa med meg etter. ja skal vi se, tror det var det festligste som har skjedd i kveld. det og at han ene nøys rett etter at jeg nussa ham. kanskje fordi jeg har blitt småsyk. tett i hodet og vondt i halsen, men så klart later jeg som jeg ikke er det. er uansett ikke gøy å synes synd på seg selv anna enn når man er hjemme og har en mamma som kan kjøpe cola og blader. åja, haha, så dere kronprinsen og jagland vrikke på rumpa da nytt på nytt egentlig skulle begynt? var et stolt øyeblikk. for hele norge.


tre

tosh

fire

 

 


46 og 47 og 48 og 49 / 52


forrige torsdag laga saksa mi lugg til meg og jeg følte meg sytten igjen. i går tok jeg bilde av lugg, noe som førte til at brannalarmen begynte å pipe rett over hodet mitt (hæ?). jeg hoppa opp og kakka på den helt til den slutta. så begynte den igjen. så kakka jeg på den. så begynte den igjen. x9. så var den stille i en time. så begynte den igjen. i stedet for å risikere å besvime av sjokk KASTA jeg meg selv mot døra til øystein, sånn ettersom han bestandig blokkerer den med et nattbord eller tebord, og ettersom ronny dusja og bare sa eg skjønner ikkje ka du sier da jeg sa æ må ut nfewkifjlew. endte bra, da. fant noen knapper jeg trykka på. men nå veit jeg iallfall at den virker, selv om jeg glemte å sjekke den på røykvarslerdagen som var dagen før i går, og det kan nok ha vært nettopp derfor den peip. furtepeip.

 

lugi2

 

forrige tirsdag ble bjarte tjue. noe han feira ved å sovne klokka elleve på sin egen fest. det brydde vi andre oss så klart ikke om. vi (lina og jeg) hadde skumparty på kjøkkenet og enkelte (ronny) tømte øl i håret til andre (lina) og vi (jeg) reiv ned halve munnbindveggen på vamoose.

på lørdag for lenge siden skjedde elevstevnet på folkehøgskolen borti hylkje. kosta bare 250 kroner. fikk heldigvis mye for pengene! underholdning og mat! kjøttspiserne fikk kjøtt blanda i en klump med stekte grønnsaker, mens vi som ikke spiser søte dyr bare fikk klumpen. etter hylkje havna over halvparten av fjorårsbarna her i tissesmauet og jeg har hørt rykter om at det var tidenes fineste fest. jakker ble forveksla (mi havna i kristiansand i et par uker hihi) og sko ble forveksla. øystein sine svarte i størrelse 43 forsvant og et par svarte i størrelse 36 ble igjen her og ingen har meldt dem savna.

 


41 / 52kosti

de eneste bildene jeg har tatt denne uka. støvkosten alle blir fnisete av.

rottenavnvinnere!


jaja, forslagene deres var fine, de. hvem ville vel ikke kalt rotta si odd, liksom. likte dog forslagene til ole og karoline. hund og katt / bestemor og bestefar. hund og katt er nesten det jeg skal kalle terrieren jeg får skaffe meg når jeg blir voksen, veit du, den skal hete elefant. bestemor og bestefar kunne gått bra hadde det bare ikke vært to gutterotter. det glemte jeg visst å nevne til dere. vups. iallfall! jeg velger å være en jævlig kjip blogger og fnyser av alt dere har foreslått og kårer gjertrud og mitt eget (!) forslag til vinnere; sirkus og krupp! sirkus kommer fra brød og sirkus, og krupp kommer av at broren min hadde falsk krupp da han var liten. var så misunnelig for all oppmerksomheta han fikk. og det er jo dét rottene får. ingen som bryr seg om meg mer, bare "å kan vi gi dem maiis de er så søøte". broren min tok lappen i går, forresten. lillebroren min! kanskje jeg egentlig er gammal nok til å få hund, allikevel.

rottan

skarven


s11

 

jeg har ikke vært på hytta siden jeg var 16. det er fem år siden, det. men på tirsdag, da fikk jeg dratt med mamma og en febersyk pappa opp dit. egentlig hadde jeg tenkt å lese alt jeg hadde skrevet i hytteboka, men da jeg leste at line 13 år skreiv "r" i stedet for "er" og "z" i stedet for "s" fant jeg ut at jeg ikke var helt klar for det. så jeg leste heller i donald og drakk sjokolade.


s7sh

 

man må gå i 45 minutter i oppoverbakke. men det er så mye verre å gå ned. mamma ramla, hihi.


s2

 

jeg: pappa vi må ha på oss barta!
pappa: neei.
jeg: joo.
mamma: joo.
pappa: derre dattera di får oss te å gjør så my rart :(

 


mormor


m

m2

m3sh

m5


nilfisk


vin

det er under fire timer til jeg skal stå opp, men det er så deilig å dra på jobb og ha tåke i hodet. da tenker jeg shit det her har du godt av line og så godter jeg meg over min egen elendighet. hva jeg jobber som? vaskedame. jeg møter opp på kca halv sju, drikker kaffi og leser bok (mer om den i morra!), rusler rundt med mopp og nilfisk, leser/sover på bøttekottet, rusler rundt med mopp, leser bt, spiser mat, rusler rundt med mopp på taxisentralen, drikker kakao, leser ba, drar hjem ett. det er ikke så verst. de på kca er så fine! alle sier heihei morn når jeg bråker inne på kontoret deres med nilfisken og de småprater mens jeg vasker trappa og de sier jævlig bra og smiler.


niende


kyp
 
i niende så jeg akkurat ut som hu i midten, med rødt svettebånd rundt håndleddet og leggiser utapå skateskoa, eller hei det er jo meg.
sju av oss i klassen hadde besøk av kypriotere, og sommeren etter besøkte vi dem i kypros. hu jeg bodde hos hadde navnedag og fikk så himla mange gaver.

bærgurine


baer

 

 


om å slukke brann i bergen


noen (jeg) må ha glemt å låse døra etter at bjarte og foreldra hans dro i går, og noen (ikke jeg) trodde tydeligvis det brant her mens jeg sov. gangen nede, trappa, gangen utafor kjøkkenet, og kjøkkenet ble dekt av et tjukt lag med hvitt pulver og det var ikke så lett å støvsuge og vaske opp. men hei, blir andre glade av å dynke et hus med brannslukkingspulver er det da helt greit for meg å bruke en time av tida mi på å vaske etter dem. nei. men vasking gir lov til å bruke finkjole og dét er jo greit. det beste ved det var vel at jeg etterpå fikk hei du er flink pi'-oreokake av bankkortet mitt.

 

pulver

vaski

 


ny kjole


kjoli

 


innflyttingsfest, del II


myspace image at Gickr


endelig kan jeg danse til musikk som ikke bare er shepherd's dog, den eneste plata jeg har med. og jeg har dansa, foran speilet, og det ser ikke bra ut. etter å ha gått et år på tanyas danseskole da jeg var tretten burde jeg vært flinkere. er jo flink til å danse swing, men det er ikke helt greia å danse til for eksempel denne og denne. hehenei, du får ikke se meg danse i bare trusa og en topp (og sokker), din gris. kunne aldri tenkt meg å legge ut noe av meg selv uten benklær. (vups, har visst allerede gjort det.)
 

hoppsann


innflyttingsfest, del I


jeg spiste ben & jerry's med cookies, jeg fant ut at hvis man går nok oppover skråtaket ruller man rundt, så jeg rulla rundt, flere ganger, og jeg krøyp ut gjennom vinduet for å komme meg ut på taket. jeg klarte det, jeg ble ikke til en liten ole brum som satt bom fast. dette hørtes faktisk ut som en kjedelig kveld. kanskje den ble morsom ettersom jeg er fem timer overtrøtt. men i morra, da skal jeg lage mer fest ut av innflyttingsfest nummer to (som fremdeles bare inneholder meg). da har jeg musikk jeg kan skru opp til volum 24, og jeg skal danse eller rulle i senga eller en kombinasjon.

 

paz

hehe se så stort det venstre øyet mitt ser ut til å være.

 

bussturen fra trondheim til bergen inneholdt ikke så mye søvn. jeg blir så lett forstyrra når verden bestemmer seg for å vise meg de fineste skyene og de fineste regnbuene og de fineste fjellene som er så høye at man må trykke ansiktet helt inntil ruta for å se dem, men man ser dem ikke, ikke helt, for de har tåke rundt seg. eller dis, skodde, smog, hva er egentlig forskjellen? og mens jeg ikke får til å sove fordi verden er for fin og jeg veit det er så jævlig klisjé og jeg klarer ikke å forklare sånt uten å skrive ekkelt, hører jeg en bak i bussen snorke og jeg fatter ikke hvordan han bare kan sove seg gjennom det. har du prøvd å bare lukke øynene, og liksom kjenne for deg at bussen, toget, flyet kjører bakover?


montmartre, men med sviknott


det blir nok like bra som jeg tror, det å flytte for tiende gang. på tirsdag bor jeg ikke lenger i hommelvik, men i bergen, midt i bergen, og jeg har så mange planer. når jeg er hjemme hos mamma eller pappa er jeg som en liten zombie og sånn vil jeg ikke være, sånn er jeg ikke. så i bergen skal jeg gjøre sånt som er fint og/eller nyttig. jeg skal pynte meg hver dag, jeg skal drikke flaue mengder øl og vin, jeg skal drikke kaffe på kafeer, jeg skal skrive noveller, jeg skal lese bøker, jeg skal ta bilder, jeg skal lage mat, rydde, vaske, sykle. ja, nyttig.
 
n3
var på hadefest for birgitte og nora som skal til bergen, selv om jeg også skal til bergen.

nn

n8

n5
lars og maria var de flinkeste partytrikserne.

 

n2

 

 


i er eit steinras og du skal falla med meg


linebrush
gjett hvilken farge regnjakka mi har da!

kanskje er ikke tilfeldigheter så himla tilfeldige? når jeg drømmer at jeg må kaste fra meg hodeskallen jeg tygger på på hytta fordi jeg må dra hjem, og drar hjem over ei bru som er eviglang helt til der den er ødelagt og bare har én planke igjen, og jeg sier ÅRSAK og haiker over med noen i et badekar, ja, da er det kanskje for å si fra om at brua jeg noen timer seinere så gjerne vil gå over i våken tilstand ikke lenger finnes. det er den andre gangen i år jeg går nede ved gaulfossen og i mellomtida har et steinras tatt med seg brua mange meter ned, kanskje ti. og jeg forteller det til pappa, som kan fortelle at det i dagens trønderblad står at stien skal stenges og at den er uframkommelig. for alle som ikke heter line, tydeligvis.


landkrabbe, sjøstjerne


fot

strandline2
 

når jeg ikke lenger er i stand til å gråte over sånt jeg bør gråte over (det har vart i snart et år, ka skjer med det? liker ikke å være følelsesmessig kald) tyr jeg til animal planet. i stedet for å gråte over hylkjelivet som forsvant og det asosiale livet i hommelvika som dukka opp som erstatning, gråter jeg når en bebiselefant velter i ei vannrenne og voksenelefantene ikke kan gjøre annet enn å se på og bli vettaskremte når den spreller litt med de små beina sine. det gikk bra. menneskene dro den opp og seiersdansa etterpå. jeg liker mennesker når de er snille. og når de danser.

 

starfish

 


woyzeck


woy

woy3b
takk til birgitte for å fremprovosere det siste bildet.
hu sa at stjernene bare er fluer på fluepapir, sånn som i stykket.


lars magnus er det fineste jeg veit på en god dag, spesielt når han spiller woyzeck. woyzeck er en sånn en som spiser erter og er en liten apekatt hvis man sier han skal være det. eller han kan være en soldat. ja, eller en morder. det kan han også være. det var et fint stykke, selv om det var ufint. jajamensann.

 

 


tatarat


myspace image at Gickr

 

 


fnokk


blur

 

sloyfsh

 


boikotter hove sry


myspace image at Gickr
mamma kjøpte en kjole fra trabant til meg da vi var i oslo i går.
 

det var mørkt da vi kjørte hjem. skumring uten veilys, men himmelen var så fin. det var nære på at vi kjørte på en pitte litan elg og mamma sa helt alvorlig at den kom seg unna med et nødanrop. det var rett etter jeg sa at jeg så gjerne ville se en. vi kjørte ikke på den, den kom utti veien bare så jeg skulle se den, tror jeg.

det blir ikke noe hove på meg allikevel. ikke etter å ha ramla over politileder (og krf-topp) ove gundersen sine uttalelser om festivalen. han mener det foregår åpenlys drikking, sexing og doping overalt. hvorfor har ingen fortalt meg dette før? det er jo sjokkerende.

 

 


ma-i eller maj?


brevik17b
lineaurorabloggen har blitt til en moteblogg. kenyadigit.


mitt første blogginnlegg er to år gammelt i dag. det ville si litt om køer og store mager som kunne få en til å fly. jeg skreiv på nynorsk og brydde meg ikke om at det bare var ti mennesker innom hver dag. men det var på two-headed girl, ikke her, hit kom jeg 30. mars i fjor. første og forrige innlegg inneholder døde fisker. fordi æ elske døde fiska? jeg elsker også gamle ektepar, sånn som det jeg så i porsgrunn i dag. de var åtti år, tror jeg. mannen sto bak den grønne bunaden hennes og han holdt henne rundt livet, slapp henne aldri i løpet av de to timene vi sto der. det var så fint at jeg gråt. jeg hadde solbriller.


snart hylkje, snart helg!


kandy02

når man hører hjaa hjaa-lyder om natta er det ikke nødvendigvis noen som har sex. mest sannsynlig er det bare påfugler. vakre fugler med stemmer verdig en pornofilm. hører man derimot brekningslyder er det ikke nødvendigvis naboen som spyr etter en fuktig kveld. mest sannsynlig er det bare geiter. geiter som har sex. eller ingunn. kan være ingunn, også. enkelte har lært at det ikke bestandig er så lurt å helle den vesle "krydderposen" oppi potetgullet sitt, selv om potetgullet skulle ha en sterk kryddersmak, som manglet. uheldigvis var ikke krydderposen en krydderpose, men en do not eat -pose. heldigvis var pappaen i familien lege og viste ingunn hvordan hu skulle spy. så satt de der og spydde da, ute på gårdsplassen. og du? si fra hvis du har vært borti lignende. jeg har en teori om at ingunn er den eneste.
 
 
myspace image at Gickr

vørre te sværje da. råning. itj nå my anna


syskjin02b
bror og søster.


jeg dusjer og pilker vekk flass fra magen min og tenker på sri lanka. jeg tenker på de to dagene jeg var så solbrent at jeg ble kvalm bare av å sitte, iallfall av å sitte bakerst i bussen sammen med bjarte. ikke fordi bjarte er teit, men fordi veien er vel humpete, da. og sikkerhetsbelte? fins itj.
 

elephant02

linab

 

 


og i dag: bowling med min mor og bror og ei venninne av mamma og dattera hennes og venninna hennes. om jeg vant? sannelig! 84 poeng, og andreplass hadde 68. lett. kanskje vant jeg på grunn av bowlingskoa mine. størrelse 35 og de var nesten for store? veldig stilig med borrelås. min bror brukte 45.

 

sko

 

 


trumpet, trumpet, toot! toot!


 haepi

rockepuzhår.

 

i går så jeg tre regnbuer samtidig. en som delte seg i to, og en over, og jeg lurer litt på hvorfor. hvorfor ser man to regnbuer for tida? jeg kan ikke huske at det har vært sånn før. kanskje det bare er noen som har bestemt seg for å være ekstra gavmilde og legge ut fire skatter. håper jeg finner en i dag, for jeg har nemlig bursdag. gebursdag!

 

 

katt

 


lørdag søndag


bring

i dag har vært en søndag, sunnudagr, solens dag, og jeg har plukka bringebær. ettersom hendene mine er for små til å kunne passe på like mange som jeg vil spise, er det sannelig flaks at jeg har en munn.

 

på lørdag dro vi til skrenten og blåste opp ballonger. vi blåste opp ballonger for birgitte, og da hu kom dit skjønte hu ikke at det var hennes fest, og lurte kanskje på hvorfor vi ropte surprise! og overraskelse!  og, i mitt tilfelle, ogloglog!. og så hadde vi det bare fint.

 

larsamelie
 
barna
 

linelong linelong02

ballong02

 
kjaerleik
 
larsmu

glad


det skal visst ikke så mye til for å gjøre meg glad for tida. han som hoster gjør meg glad. med briller over nesa leser han mort dans l'après-midi  når han egentlig skal jobbe, og med fransk aksent nevner han det norske uttrykket støv på hjernen og smiler til meg mens jeg vifter med støvkosten. en gul en. jeg nikker overdrevent alvorlig, ja, jeg har kanskje det.

 

togline02

peas on earth


speilus

har jeg nevnt at jeg er vaskekjerring? antakeligvis ikke. fem timer blir til en og en halv ved hjelp av musikk inni øret og plystrende kokker utafor.


å våkne til fingre på pianotangenter


mennesker som feiret bursdag. coverbandet memory med playback. swingdansing med lars k. snøvlete skuespill som var fint bare på grunn av elin og john eivind. rødhette og ulven. ei jente som mente jeg har dårligere selvtillit på bloggen enn i virkeligheta. jeg sa meg uenig. absint, gratis øl og vin. den virkelige festen som skjedde først etterpå. på ler. john eivind som tissa inn i en slange. lars mu som fikk tisset på foten sin ut fra enden. åpning av postkasser. løping over naboens åker. sitte i naboens telt. bli oppdaga. "her ska dåkk ikke vær." "nei, det ska vi selvfølgelig ikke. hade."
 

08bw

04ablogg 07blogg

 


35 in the shade


med sitron i håret lukker jeg det venstre øyet slik at jeg bare ser fargene det høyre øyet mener verden skal ha i sollyset. jeg lever i et fotografi fra syttitallet og det er bare fem dager igjen til jeg drar.
 

buskef

 


i'd like to say that i was on your mind


boki
mark haddon, a spot of bother.


jeg skulle drikke øl til ti kroner halvliteren. jeg skulle kjøpe makrell til tretti kroner kiloen. jeg skulle ta bilder av de irriterende søte vennene mine. jeg skulle på dagstur til sarajevo. jeg skulle dykke. men jeg skal ikke. hele sommeren forandra seg i løpet av én time, og jeg sa hadebra til gamlejobben da jeg fikk en ny. to jobber samtidig? nei nei, er jo en grunn til at det heter sommerferie. så nå blir det jobbing mens jeg egentlig skulle til kroatia. fjorten sammenhengende dager, men resten av ferien har jeg ferie, og jeg skal til sørlandet og grimstad og skral neste uke.


pip-pip ola


det var sol og den gamle mannen smilte, kastet smuler. i ti minutter kastet han smuler på bakken, et helt kneippbrød gikk med, men fuglene kom aldri. ikke før en kvisete gutt med en border collie satte seg ned på benken ved siden av. gutten var ikke en fugl, men fra under benken hans kom to pip-piper trippende frem. i mellomtida, i de ti minuttene fuglene ikke spiste smuler, ble en rullestol trillet forbi. damen som satt i den var så sammenkrøket at hun hvert øyeblikk kunne sige langsomt ned blant smulene, kanskje bli tatt for å være en fugl. hun hadde nok ledd med rynkene og syntes det hadde vært så innmari fint å kunne fly vekk fra rullestolen. hun ble ikke en fugl, men få minutter senere kom en barnevogn trillende. to barn som så vidt klarte å sitte stille, og moren kunne aldri ønsket at de skulle bli til fugler.


ulv i helligdommene


lala

 

skoene mine er fremdeles klissblaute etter løping i åkeren.

i natt satt jeg hutrende ved siden av bålet til klokka fem i morrest, for så å sove på en barnemadrass mens de lo av at jeg i mørket så ut som varg veum haha hæ.

 

linea linea02
 
lali

 


aw

kruspersille


hodet mitt har det travelt, så jeg orker ikke å skrive så mye. her er iallfall bilder av det jeg kjøpte i går. ja, det er 24 grader på stjørdalen. (eller 9,8.)
 

busk02
 
busk

 


nails under your cuticle


jeg har drukket øl og passa på solsideleiligheten på skyggesiden mens resten var på utesteder med aldersgrense tjue år. og så har jeg bada uten bikini, men med kjole. i dag høljregner det.
 

sommerfugl

mu04
 
mu mu02

bein

 


i'll grow back like a starfish


lars og lars ble vekt av meg i ti-tida. de ble overlykkelige. jeg dro dem med opp og ut i sola. vi endte opp ved sjøen i ila, der vi fikk servert historier om den bebispisende krabbefisken som ikke kunne være på land, for da etset han bort, men jo, han kunne visst gå på land allikevel, for han brukte så klart solkrem (hilsen to barnehagebarn). det ble også lest dikt og funnet sjøstjerner.
 

01bw

 


wenn das licht uns nimmt


11
birgitte.


om et par-tre timer drar jeg herifra. på ordentlig. til stjørdalen. i går var en himla fin dag. idrettsdag og badedag. laget mitt vant i slåball, selv om birgitte mente vi var et taperlag. (:D) tapte dog i fotball, tross mine fire "mål" (det var bare flaks. jeg er elendig i fotball). nok skrift, mer bilder!

 

01bw 02bw
tomas & lars k gjorde triks.
 
hviling er like viktig som å idrettere, så 80% av tida hadde vi pauser bestående av vannmelon-og isspising, for det var varmt. type steik. birgitte, nora og jeg fant etterhvert ut at vi ville bade, og dro ned til piren. høye bølger og iskaldt vann, men vi dukka oss under!
 
12

 10 13

 

 


i still have a loop on your finger


takk til det utenlandske mennesket som ubevisst viste meg en oversatt google translate-versjon av bloggen min. jeg har hatt latterkrampe i ti minutter nå. nynorsk blir oversatt til engelsk, trondheim til chicago, maren til march, kari til joe, og kroner til millioner. så fint!

klovn


piksl
 
piksl02


nå skal jeg ikke være kvalmt materialistisk, men i går fant jeg et par sko jeg for et år siden leita etter på ebay. ebay hadde verken riktig farge eller riktig størrelse, noe derimot den gratis gratisbutikken hadde. de ser litt ut som klovnesko,

 


the fruit that ate itself


ett år. det er ett år siden jeg begynte å blogge. på den tida skreiv eg på nynorsk, og du kan lese det første innlegget her, hvis du vil. jeg liker two-headedgirl-bloggen min. i den ble det skrevet bokstaver jeg er glad for å ha skrevet. om fargerike begravelser, knirkende knær, om å bli dyrefotograf, plu-kodene til frukt. det jeg skriver nå er ikke noe jeg kommer til å smile av seinere. jeg har forfalt.

men i går dro jeg på frokost hos margrete klokka ti, etter fire timers søvn. jeg grein nesten på vei opp den en timers lange bakken, med for store pumps på føttene og fire og en halv liter væske hengende i hendene. men så fikk jeg mat og ble glad.
 

fint
 
lilabi02
 
sko mur
 
vi drakk litt øl på bare blåbær, og så var det plutselig fest hos lars og lars igjen. jeg fikk servert skumle mengder whiskey, noe som førte til spying. heldigvis har jeg sånne himla fine venner som jeg kan støtte hodet på skuldra til uten at de forteller meg hvor dum jeg er, og som knyter ei sløyfe på fingeren min slik at jeg skal huske hvor glade de er i meg. jeg har fremdeles sløyfa på fingeren.
 

 


:) ?


jeg hadde en fin søt grønn gammel sykkel. den var verdt fire timers auksjonsventing (hvorav to var skulkede uttrykkshistorietimer med ruth) og 1000 kroner. den har stått låsfri i fire dager, men kommende lørdag skulle jeg kjøpe sykkellås. det behøver jeg ikke allikevel, for den er visst ikke min lenger. så nå griner jeg sinnatårer. hva faen er vitsen med å stjele andre sine sykler? er det engang mulig å gjøre noe sånt uten å få evig dårlig samvittighet? gah.


update: den mystiske bob har funnet den. tror jeg skylder ham en is - minst!


this is no umbrella to take into the wind


umbrella
 

men det var på lørdag, og i dag er det sol, og den innmari søte ettgirssykkelen min fikk slite hardt. jeg har nemlig ikke råd til busskort denne måneden, men reisa til og fra hove er i boks, og også reisa til oslo i august. veit dog ikke hvor jeg skal sove i oslo, ettersom john eivind og elin like så greit drøyde billettkjøp til billettene var utsolgt. det vil altså bety at jeg må klare meg sjøl. så, for all del; si fra hvis noen har et tak og en madrass eller ei pappeske til overs, ehe.

 

 


moving pictures, silent films


med hender preget av et langt opphold i badekaret holdt hun rødvinsflaska mot glasset; konsentrerte bevegelser, og innholdet ble med en klukkende lyd forflyttet fra flaske til glass, glass til lepper. lepper med en unaturlig lilla farge som etter hvert kom til å falme, forsvinne, for den hørte ikke til på kroppen, den var bare en følge av kombinasjonen varm rødvin og kaldt badekarvann. hun strakte hendene opp med lukkede øyne, strøk fingertuppene mot den skrukkete huden, reiste seg opp med rødvinsbein som ikke var røde, men som allikevel var påvirket av alkoholen. det prikket varmt i dem, og hun lo en rød latter med oransje negler som pirket bort proppen fra sluket, og vannet forsvant etter hvert i sin egen malstrøm, samtidig som hun satt i vinduskarmen med håndduker rundt seg. det var femte etasje, og hun lurte på om vinduet ville bli knust hvis hun lente seg hardt inntil det, om hvor lang tid det tok å nå bakken, om håret kom til å legge seg fint rundt ansiktet der hun lå på gresset, forvridd, om hun kom til å dø, om noen kom til å savne henne så mye at de helt glemte å puste. men hun lente seg ikke hardt inntil. la bare ei hånd mot glasset, dyttet lett, det kom ikke til å bli knust. hjertet til jenta borte ved søppelcontaineren så derimot ut til å allerede ha knust på bakken i utallige biter, og de ble ikke plukket opp av noen, kanskje var det for mørkt, eller så ble de spyttet på av italienske følelser som lagde store bevegelser med hendene og fortalte henne at hun ikke betydde noe for ham, hadde aldri gjort det, spesielt ikke nå, og den andre gutten, hvordan kunne hun? fra vinduskarmen ble lepper lest av et hode pakket inn i en håndduk, og hun visste det ikke var riktig det hun leste, men dette var hennes forestilling og hennes ord. vinduet var lerretet, og bildene på lerretet viste en svarthvit stumfilm med lavt budsjett og skuespillere hentet fra gata. de italienske følelsene slo et maktesløst slag mot containeren, som svarte med å blø søppel ned på kroppen som hadde sunket til liggende stilling. hun zoomet inn mot det medtatte ansiktet, og en enkel tåre ble grått i retning øyekrok, nese, øyevipper. på øyevippene klistret den seg fast, og zoomet så ut for å gjøre seg klar til den planlagte sluttscenen; en hikstende jentekropp med en enslig tåre på vippene. men sluttscenen hadde feilet, og jentekroppen var urørlig med en kniv stukket i hjertet som egentlig ikke var der, men i utallige biter på bakken, og ingen kom noensinne til å få vite at de lå på bakken. i vinduskarmen ble to gardiner ført sammen over lerretet. de lilla leppene smakte salt, og hun lo varm pust på tårene som rant nedover håndbaken da hun skjønte at hun så alt for lett lot seg rive med. det var jo bare en film.


nothing turns out like the dreams you're dreaming


trapps
 

i natt våknet jeg av at noen gråt. jeg liker virkelig ikke når folk gråter, for jeg vil så gjerne trøste, men aner ikke hva jeg skal si, og "det går bra" er så sant, men også så jævlig klisjé. kanskje man egentlig ikke skal si noe til mennesker som gråter? bare klappe dem på hodet og gi dem litt papir. jeg trøsta ikke denne gangen, og noen minutter seinere sto jeg utafor huset til pappa. nabogutten og jeg hadde en hyggelig prat, da et avkappa kvinnehode kom ramlende ned fra verandaen. vi lo litt og pekte opp på en blodig sommerknut med gassmaske. noe sier meg at dexter kommer til å gi meg mange festlige drømmer i iallfall ei uke fremover. rart med det, jeg tåler ikke blod, allikevel nekter serien meg å overse den.


indian summer


skau
 

når jeg er hos pappa mimrer jeg bestandig. det være seg å bla gjennom detektivblader jeg laga da jeg var ni, eller å rote rundt oppe på loftet for å finne gamle leker. i går hoppet jeg over to gjerder for å løpe litt rundt i skogen jeg bestandig har løpt rundt i, ofte sammen med kyr jeg forsøkte å jodle til. nå manglet selvfølgelig kyrne, men jeg fant igjen favorittsteinen min. den er virkelig svær, og ble brukt som løveklippe i en periode. ja, for det er vel ingen av dere som ikke lekte løvenes konge da dere var små? løveklippen hadde blitt tatt i bruk av pappa da han var yngre. han hadde lagt igjen skatter, så jeg gravde opp all mosen, uten å finne noe. ikke nå heller, selv om at jeg hadde selskap av skattejaktpus.


stupedama


stupedama03
 

ikke så vanskelig å gjette seg til at quizen på edgar er retta mot litt eldre personer. det sier seg kanskje selv når spørsmålsoppleseren i et spørsmål føyer til at man gikk på ungdomsskolen på midten av 90-tallet. det gjorde man vel ikke! og det endelige svaret på at vi er ganske unge, fikk vi da en i gruppa mi brøyt ut i latter under et av sex-spørsmåla. det morsomste var kanskje da alle ble helt stumme da jeg foreslo at donkey something var å putte foten oppi... ja. det var det jo ikke. var dermed å slå til partneren så hu besvimte. veldig fin ting å gjøre, synes jeg. må nevnes at vi ikke tapte, da. tapergruppa hadde sånn 20 poeng mindre enn oss. de fikk vaffel.